Algemeen

Schatzoekers Kinderkampen

Dat het Schatzoekers Kinderkamp een groot succes is, blijkt  wel. Al jarenlang hebben tussen de 60 en 140 kinderen steeds weer genoten van een fantastische kampweek. Al sinds 2003 organiseren we dit fantastische kamp.

Tot half januari leek het dit jaar weer één kamp te worden, maar ook dit jaar heeft God ons weer verrast en een kampgebouw op ons pad gebracht dat nog beschikbaar was in de kampweek. We zijn er enorm enthousiast over dat we toch weer twee kampen kunnen draaien.

Het onderbouwkamp noemen we kamp 1 en wordt georganiseerd voor kinderen die in groep 3, 4 en 5 van de basisschool zitten. Het kampgebouw is De Stevert in Steensel en er is plek voor zo’n 45 kinderen. Sietze en Hilde zijn de hoofdleiding van dit kamp.
Het bovenbouwkamp noemen we kamp 2 en wordt georganiseerd voor kinderen in groep 5, 6, 7 en 8 van de basisschool. Zij zitten in hetzelfde kampgebouw als vorig jaar: W’tjewel in Eersel. Er kunnen ruim 90 kinderen mee met kamp 2. Thomas en Marian zijn de hoofdleiding van dit kamp.
De kampgebouwen liggen zo’n 5 kilometer bij elkaar vandaan. Voor kinderen die in groep 5 zitten kunt u bij het inschrijven aangeven of ze voorkeur hebben voor kamp 1 of kamp 2. We proberen daar dan zoveel mogelijk rekening mee te houden, maar kunnen geen garanties in geven.

Tijdens de kampweek komen diverse activiteiten, zoals sport, spel en knutselen aan bod. Bovendien is er een speciale themadag. Dit is een echte feestdag waarop we een hoop lol beleven en de kinderen zich mogen verkleden in themakleding.

Naast alle bezigheden en vermaak gaan de kinderen samen met de kampleiding gedurende de kampweek op zoek naar een ‘schat’ die van grote waarde is. Door middel van bijbelstudie, sing-in’s, diensten, sketches en andere activiteiten willen we samen met de kinderen ontdekken wie God is en wat Hij wil betekenen in hun leven.

De kinderen die al eerder mee zijn geweest én hun ouders zijn erg enthousiast over het kinderkamp. Het Schatzoekers Kinderkamp is overigens niet alleen bedoeld voor kinderen uit de gemeente Jozua Alblasserwaard of de Vrije Baptisten Gemeente Papendrecht.

We hopen van harte dat u samen met uw kind(eren) enthousiast geworden bent over het Schatzoekers Kinderkamp!